Kruh i peciva

Happiness is the smell of freshly baked bread

 

Za mene najljepša jutra počinju mirisom svježeg kruha i kave

peciva u teglicama

Sandra
Prep Time 2 hours
Cook Time 40 minutes
Course Kruh i peciva
Cuisine internacionalna
Servings 5

Equipment

  • keramičke teglice
  • masni papir
  • prijanjajuća (prozirna) folija

Ingredients
  

  • 1/2 kg brašna (integralnog, crnog, bijelog po vašoj želji) može već gotova mješavina brašna
  • 1 žlica meda
  • 1 žličica soli
  • 1 paketić suhog kvasca
  • 1 dcl maslinovog ulja
  • 2,5 dcl tople vode može se dodati deci mlijeka umjesto vode

za posipanje

  • 3 žlice sjemenki za posipanje sezam, lan, suncokret....

Instructions
 

  • Zamjesiti mekano tijesto od gore navedenih sastojaka.
  • U keramičke teglice staviti masni papir za pečenje te u svaku teglicu dodati lopticu tijesta. Teglice s tijestom poklopiti prijanjajućom folijom i ostaviti na toplom da se dižu sat vremena. Kada se tijesto dignulo, premazati ga maslinovim uljem i posipati sjemenkama. Peći na 180 stupnjeva oko 40 minuta dok se ne zarumene.
  • Dobar tek 🙂
Keyword peciva, kruh, flower pot bread