Bilo ljeto ili zima chai latte je uvijek dobar izbor, svojim okusom i mirisom orijentalnih začina.
Chai latte
Ingredients
- 2 štapića cimeta cejlonski
- 2 žličice crnog papra u zrnu
- 10 kom klinčića
- 6 kom zelenog kardamoma
- 4-5 cm svježeg đumbira oguljenog i narezanog na par komadića
- 6 vrečica crnog čaja može i u listićima 2 velike žlice
- 4 šalice vode
- 1/2 šalice smeđeg šećera može med ili sirup od agave
- 3 šalice hladnoga mlijeka
- 1/2 žličice mljevenog cimeta za posipanje
Instructions
- Cimet, kardamom, klinčić i papar tostirati nekih 3 minute i na njih doliti vodu te dodati đumbir.
- Kada mješavina zakuha ostaviti da kuha nekih 5 minuta, maknuti s vatre te dodati crni čaj i ostaviti poklopljeno 10-15 minuta
- Ocjediti čaj i zasladiti.
- Mlijeko istuči i zagrijati na vatri. U šalice ulijevati 3/4 toploga čaja i na to vruče pjenasto istučeno mlijeko. Posipati sa malo cimeta.
infuzija
- Čaj se ne mora odmah potrošiti nego se ohlađen može držati u frižideru u staklenci do 7 dana.
- Tako rashlađen čaj staviti u posudu dok ne zakipi i u njega uliti istučeno mlijeko.