Deserti

Po doručku se dan poznaje

Vafli nisu samo desert, vafli su i izvrstan način da započne vaš vikend.

Ovi vafli mogu biti i hrskavi i mekani, ako ih želite hrskavije pecite ih malo duže. Također, ja sam ih radila s mlijekom od badema, ali jednako su fini i s običnim mljekom.

Za mjeru koristim svoje velike šalice od 4 dcl pa ukoliko su vaše manje uzmite to u obzir pri dodavanju maslaca, jaja i pecilnog praška.

Waffle

Prep Time 20 minutes
Course Desert

Equipment

  • aparat za vafle

Ingredients
  

  • 4 kom jaja
  • 125 g maslaca
  • 2 šalice glatkog bijelog brašna (moje šalice su veličine 4 dcl)
  • 1 vrećica pecilnog praška
  • 1/2 šalice šećer od kokosovog cvijeta
  • 2 šalice bademovog mlijeka (može i kravlje)
  • vanilije po želji
  • javorov sirup, med, marmelada....

Instructions
 

  • Odvojiti bjelanjke od žumanjaka i stući ih u snijeg
  • U velikoj zdjeli pomješaj brašno, pecilni prašak, šećer te dodaj mlijeko, rastopljeni maslac, vaniliju i žumanjke. Kada dobro promješaš lagano dodaj snijeg od bjelanjaka.
  • Smjesu sipati u vrući aparat za vafle kojega ste prije premazali s malo maslaca.
  • Gotove vafle stavljajte na rešetku da se malo ohlade. Može te ih poslužiti s javorovim sirupom, medom, voćem, tučenim slatkim vrhnjem ...
    Dobar tek 🙂
Keyword waffel, vafli, vafel