Vafli nisu samo desert, vafli su i izvrstan način da započne vaš vikend.
Ovi vafli mogu biti i hrskavi i mekani, ako ih želite hrskavije pecite ih malo duže. Također, ja sam ih radila s mlijekom od badema, ali jednako su fini i s običnim mljekom.
Za mjeru koristim svoje velike šalice od 4 dcl pa ukoliko su vaše manje uzmite to u obzir pri dodavanju maslaca, jaja i pecilnog praška.
Waffle
Equipment
- aparat za vafle
Ingredients
- 4 kom jaja
- 125 g maslaca
- 2 šalice glatkog bijelog brašna (moje šalice su veličine 4 dcl)
- 1 vrećica pecilnog praška
- 1/2 šalice šećer od kokosovog cvijeta
- 2 šalice bademovog mlijeka (može i kravlje)
- vanilije po želji
- javorov sirup, med, marmelada....
Instructions
- Odvojiti bjelanjke od žumanjaka i stući ih u snijeg
- U velikoj zdjeli pomješaj brašno, pecilni prašak, šećer te dodaj mlijeko, rastopljeni maslac, vaniliju i žumanjke. Kada dobro promješaš lagano dodaj snijeg od bjelanjaka.
- Smjesu sipati u vrući aparat za vafle kojega ste prije premazali s malo maslaca.
- Gotove vafle stavljajte na rešetku da se malo ohlade. Može te ih poslužiti s javorovim sirupom, medom, voćem, tučenim slatkim vrhnjem ...Dobar tek 🙂