Go Back

Juha od hokaido tikvice

Prep Time 10 minutes
Cook Time 40 minutes
Course: Juhe

Ingredients
  

  • 1 hokaido tikva mogu se koristiti i druge tikve
  • 3 cm svježeg đumbira
  • 4 češnja bijelog luka
  • 2 dcl vrhnja za kuhanje
  • sol po želji
  • papar po želji
  • 2 žlice maslinova ulja

Method
 

  1. Tikvu narezati na deblje kriške i očistiti od koštica. Očišćene komade tikve stavite na pleh pokriven masnim papirom i ispeći u pečnici.
  2. Kada je tikva pečena očistiti meso od kore. U lonac staviti maslinovo ulje da se zagrije i dodati meso tikve, naribani đumbir i češnjak. Prepirjati nekoliko minuta i zaliti vodom (pazite da ne dodate previše vode) da prekrije sastojke. Prokuhati 10 minuta te dodati slatko vrhnje i pustiti da još kuha par minuta. Posoliti i popapriti po želji.
  3. Juhu možete poslužiti uz tostirane sjemenke suncokreta i buče.