Go Back

Chiabbata

Prep Time 1 hour 40 minutes
Cook Time 30 minutes
Course: Kruh i peciva
Cuisine: Italian

Ingredients
  

  • 1/2 kg bijelog glatkog brašna
  • 1 vrečica suhog kvasca može i svježi, ali onda koristite pola vodei pola mlijeka te unutra stavite med da se kvasac digne
  • 1 žličica meda
  • 1,5 žličica soli
  • 0,5 dcl maslinovog ulja
  • 3 dcl tople vode

Method
 

  1. Od navedenih sastojaka zamjesite glatko tijesto (najbolje rukama).
  2. Ostavite tijesto u prekrivenoj zdjeli sat vremena da se digne.
  3. Na pleh stavite masni papir, pobrašnite ga te na njemu tijesto oblikujte u chiabattu i prekrijte kuhinjskom krpom. Ostavite tako tijesto da počiva još pola sata.
  4. Chiabbatu pecite 25-30 minuta na 200 stupnjeva.
  5. Ako želite da vam korica bude hrskavija u pečnicu možete staviti posudu s vodom ispod pleha.