Go Back

Umak od rajčice s maslinama

Prep Time 30 minutes
Course: Glavna jela
Cuisine: Mediterranean

Ingredients
  

  • 1 glavica luka srebrenca
  • 5 kom većih zrelih rajčica
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 žličica soli
  • 20 kom maslina crnih ili zelenih
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
  • origano, majčina dušica, bosiljak...

Method
 

  1. Narezani luk propržite na maslinovom ulju na laganoj vatri. Dodajte narezane oguljene rajčice i nasjeckan češnjak te lagano pirjajte.
  2. Kada se umak počne zgušnjavati dodajte nasjeckane masline, šećer, sol, papar i začine po želji.
    Još kratko prokuhajte i umak je spreman za posluživanje uz tjesteninu i naribani parmezan.
  3. Također umak možete i zamrznuti. Ukoliko ga želite koristiti uz rižu u odmrznuti umak dodajte rižu i malo vode te na taj način skuhajte rižu.