Go Back

Ljetni kolač

Cook Time 1 hour 20 minutes
Course: Desert
Cuisine: Croatian

Ingredients
  

  • 1 kg voća (šljive, breskve, nektarine, smokve) voće stavljate po želji, može samo jedna vrsta ili miješano
  • 3 cm naribanog đumbira
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • 1 žličica mljevenog kardamona
  • 4 žlice meda
  • 1-2 žlice šećera kokosovog cvijeta može i bijeli šećer ili neka druga vrsta smeđeg šećera
Biskvit
  • 25 dag maslaca ostavite ga da omekša
  • 20 dag šećera kokosovog cvijeta može i bijeli šećer ili neka druga vrsta smeđeg šećera
  • 1 vanil šećer ili ekstrakt vanilije po želji
  • 40 dag brašna pola glatkog, pola oštrog
  • 1 pecilni prašak
  • 300 ml mlijeka

Method
 

  1. Voće narežete na kockice, izmješajte s ostalim sastojcima i ostavite da odstoji pola sata da pusti sok
Biskvit
  1. Omekšali maslac pomiješati sa šećerom te dodati ostale sastojke. Kada je smjesa izmiksana ulite je u višlju tepsiju, izravnajte i na biskvit posložite voće i prelite sokom iz voća.
    Biskvit se peče 45-55 minuta na temperaturi od 180 stupnjeva