Go Back

Pileća juha s griz knedlima

To feel safe and warm on a cold wet night, all you really need is soup.
Laurie Colwin
Prep Time 1 hour
Cook Time 50 minutes
Servings: 4 people
Course: Juhe
Cuisine: Croatian

Ingredients
  

Pileća juha
  • 50 dag pilećeg mesa
    po želji
  • korjenasto povrće po želji
    mrkva, peršin, celer, koraba
  • 1 manja paprika
  • 1 glavica luka
  • 1-2 češnja češnjaka
  • 1/2 žličice soli ili vegete
  • 3-4 zrna papra
Griz knedle
  • 1-2 jaja
  • prstohvat soli
  • griz

Method
 

Pileća juha
  1. U veliki lonac stavite očišćeno povrće, meso i vodu. Kada zaključa stavite vegetu, sol i papar. Kuhajte na laganoj vatri sat i pol.
    Kada je juha kuhana, izvadite meso i povrće te dodate žličicom smjesu za griz knedle i kuhate još 10 minuta, odnosno dok knedle nisu kuhane.
Griz knedle
  1. Griz knedle je jednostavno za napraviti. Umutite jaja sa solju i polagano neprekidno mješajući dodajte griz (možete još dodati žlicu ulja ili maslaca). Smjesa mora biti mekana, gotovo tekuća (zato pripazite s dodavanjem griza) i radite neposredno prije dodavanja u juhu jer se smjesa stajanjem zgusne.