Kad je kruha i tuga je lakša.
Chiabbata
Ingredients
- 1/2 kg bijelog glatkog brašna
- 1 vrečica suhog kvasca može i svježi, ali onda koristite pola vodei pola mlijeka te unutra stavite med da se kvasac digne
- 1 žličica meda
- 1,5 žličica soli
- 0,5 dcl maslinovog ulja
- 3 dcl tople vode
Instructions
- Od navedenih sastojaka zamjesite glatko tijesto (najbolje rukama).
- Ostavite tijesto u prekrivenoj zdjeli sat vremena da se digne.
- Na pleh stavite masni papir, pobrašnite ga te na njemu tijesto oblikujte u chiabattu i prekrijte kuhinjskom krpom. Ostavite tako tijesto da počiva još pola sata.
- Chiabbatu pecite 25-30 minuta na 200 stupnjeva.
- Ako želite da vam korica bude hrskavija u pečnicu možete staviti posudu s vodom ispod pleha.