Image by RitaE from Pixabay
Galerija Kruh i peciva

All sorrows are less with bread

Kad je kruha i tuga je lakša.

Chiabbata

Prep Time 1 hour 40 minutes
Cook Time 30 minutes
Course Kruh i peciva
Cuisine Italian

Ingredients
  

  • 1/2 kg bijelog glatkog brašna
  • 1 vrečica suhog kvasca može i svježi, ali onda koristite pola vodei pola mlijeka te unutra stavite med da se kvasac digne
  • 1 žličica meda
  • 1,5 žličica soli
  • 0,5 dcl maslinovog ulja
  • 3 dcl tople vode

Instructions
 

  • Od navedenih sastojaka zamjesite glatko tijesto (najbolje rukama).
  • Ostavite tijesto u prekrivenoj zdjeli sat vremena da se digne.
  • Na pleh stavite masni papir, pobrašnite ga te na njemu tijesto oblikujte u chiabattu i prekrijte kuhinjskom krpom. Ostavite tako tijesto da počiva još pola sata.
  • Chiabbatu pecite 25-30 minuta na 200 stupnjeva.
  • Ako želite da vam korica bude hrskavija u pečnicu možete staviti posudu s vodom ispod pleha.