Image by Lukas Bieri from Pixabay
Galerija Glavna jela

Good food is good mood

Ponekad od najjednostavnijih namirnica nastaju najukusniji umaci za tjestenine. Ovaj put vam donosim recept za brzi i ukusan umak od rajčica i maslina.

Umak od rajčice s maslinama (ako radite s domaćim rajčicama) možete i zamrznuti za zimske dane.

Umak od rajčice s maslinama

Prep Time 30 minutes
Course Glavna jela
Cuisine Mediterranean

Ingredients
  

  • 1 glavica luka srebrenca
  • 5 kom većih zrelih rajčica
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 žličica soli
  • 20 kom maslina crnih ili zelenih
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
  • origano, majčina dušica, bosiljak...

Instructions
 

  • Narezani luk propržite na maslinovom ulju na laganoj vatri. Dodajte narezane oguljene rajčice i nasjeckan češnjak te lagano pirjajte.
  • Kada se umak počne zgušnjavati dodajte nasjeckane masline, šećer, sol, papar i začine po želji.
    Još kratko prokuhajte i umak je spreman za posluživanje uz tjesteninu i naribani parmezan.
  • Također umak možete i zamrznuti. Ukoliko ga želite koristiti uz rižu u odmrznuti umak dodajte rižu i malo vode te na taj način skuhajte rižu.
Keyword Umak od rajčice s maslinama,