Ponekad od najjednostavnijih namirnica nastaju najukusniji umaci za tjestenine. Ovaj put vam donosim recept za brzi i ukusan umak od rajčica i maslina.
Umak od rajčice s maslinama (ako radite s domaćim rajčicama) možete i zamrznuti za zimske dane.
Umak od rajčice s maslinama
Ingredients
- 1 glavica luka srebrenca
- 5 kom većih zrelih rajčica
- 3 režnja češnjaka
- 1 žličica soli
- 20 kom maslina crnih ili zelenih
- maslinovo ulje
- sol
- papar
- origano, majčina dušica, bosiljak...
Instructions
- Narezani luk propržite na maslinovom ulju na laganoj vatri. Dodajte narezane oguljene rajčice i nasjeckan češnjak te lagano pirjajte.
- Kada se umak počne zgušnjavati dodajte nasjeckane masline, šećer, sol, papar i začine po želji.Još kratko prokuhajte i umak je spreman za posluživanje uz tjesteninu i naribani parmezan.
- Također umak možete i zamrznuti. Ukoliko ga želite koristiti uz rižu u odmrznuti umak dodajte rižu i malo vode te na taj način skuhajte rižu.