“Every day may not be good… but there’s something good in every day” – Alice Morse Earl
Ponekad loš dan može spasit tanjur tople tjestenine s kremastim umakom koji miriše na ljeto i sunce i piletinom mekanom poput maslaca.
Piletina s limunom i majčinom dušicom (piccata)
Ingredients
- 80 dag pilećeg filea
- 2 žlice oštrog brašna
- 5 žlica maslinovog ulja
- 2 žlice maslaca
- 1 kom limun
- 6 grančica majčina dušice može i sušena
- 1/2 l pilećeg temeljca
- 1/2 l vrhnja za kuhanje
- 3 režnja češnjaka
- 1 paket širokih rezanaca
Instructions
- Pileći file posolite i popaprite te uvaljate u brašno.
- U dubljoj tavi ispržite piletinu sa svake strane (dok se ne zarumeni) na mješavini maslaca i maslinovog ulja.
- Piletinu izvadite iz tave, te dodate limunov sok, majčinu dušicu i pileći temeljac i sve dobro promješate. Pustite da prokuha 5 minuta te ponovno dodajte piletinu i prokuhajte još desetak minuta na laganijoj vatri.
- Dodajte vrhnje za kuhanje i ostavite da umak ponovno zakipi te prokuhajte par minuta.
- Ukoliko je potrebno dodajte još soli i papra.
- Široke rezance skuhajte na uobičajen način te poslužite uz kremasti umak i piletinu.Dobar tek 🙂