Glavna jela

Herbs are the pride of cooks

Začinsko bilje može svako jelo učiniti zanimljivijim i drugačijim, nemojte se bojati upotrebljavati ga i eksperimentirati s njim.

Danas u dućanima postoje i gotove mješavine, a moja najdraža je provansalska mješavina s morskom solju koju sam koristila i kod pripreme lungića.

Lungić sa začinskim biljem

Prep Time 2 hours
Cook Time 30 minutes
Course Glavna jela

Ingredients
  

  • 1 kom lungića
  • mješavina začinskog bilja (ja sam koristila provansalsku mješavinu sa morskom solju)
  • 1 žlica maslaca
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • sol po potrebi
  • papar po potrebi

Instructions
 

  • Meso barem 2 sata prije pripremanja obložite začinskim biljem.
  • Prepržite meso sa svih strana na mješavini maslaca i maslinovog ulja.
  • Nakon što ste prepekli meso sa svih strana, stavite ga peći u zagrijanu pečnicu na 180 stupnjeva još dvadesetak minuta.
Keyword lungić, začinsko bilje, provansalska mješavina