Nemojte nikada zaboraviti “a home cooked meal is a labor of love”.
Ponekad u svježe skuhanoj juhi ima više ljubavi nego u skupom poklonu.
Evo jedne prikladne za ovu proljetnu zimu i snijeg :).
Juha od hokaido tikvice
Ingredients
- 1 hokaido tikva mogu se koristiti i druge tikve
- 3 cm svježeg đumbira
- 4 češnja bijelog luka
- 2 dcl vrhnja za kuhanje
- sol po želji
- papar po želji
- 2 žlice maslinova ulja
Instructions
- Tikvu narezati na deblje kriške i očistiti od koštica. Očišćene komade tikve stavite na pleh pokriven masnim papirom i ispeći u pečnici.
- Kada je tikva pečena očistiti meso od kore. U lonac staviti maslinovo ulje da se zagrije i dodati meso tikve, naribani đumbir i češnjak. Prepirjati nekoliko minuta i zaliti vodom (pazite da ne dodate previše vode) da prekrije sastojke. Prokuhati 10 minuta te dodati slatko vrhnje i pustiti da još kuha par minuta. Posoliti i popapriti po želji.
- Juhu možete poslužiti uz tostirane sjemenke suncokreta i buče.