Glavna jela

Piletina s limunom i majčinom dušicom

“Every day may not be good… but there’s something good in every day” – Alice Morse Earl

Ponekad loš dan može spasit tanjur tople tjestenine s kremastim umakom koji miriše na ljeto i sunce i piletinom mekanom poput maslaca.

Piletina s limunom i majčinom dušicom (piccata)

Prep Time 30 minutes
Cuisine Italian
Servings 5

Ingredients
  

  • 80 dag pilećeg filea
  • 2 žlice oštrog brašna
  • 5 žlica maslinovog ulja
  • 2 žlice maslaca
  • 1 kom limun
  • 6 grančica majčina dušice može i sušena
  • 1/2 l pilećeg temeljca
  • 1/2 l vrhnja za kuhanje
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 paket širokih rezanaca

Instructions
 

  • Pileći file posolite i popaprite te uvaljate u brašno.
  • U dubljoj tavi ispržite piletinu sa svake strane (dok se ne zarumeni) na mješavini maslaca i maslinovog ulja.
  • Piletinu izvadite iz tave, te dodate limunov sok, majčinu dušicu i pileći temeljac i sve dobro promješate. Pustite da prokuha 5 minuta te ponovno dodajte piletinu i prokuhajte još desetak minuta na laganijoj vatri.
  • Dodajte vrhnje za kuhanje i ostavite da umak ponovno zakipi te prokuhajte par minuta.
  • Ukoliko je potrebno dodajte još soli i papra.
  • Široke rezance skuhajte na uobičajen način te poslužite uz kremasti umak i piletinu.
    Dobar tek 🙂