Juha

Pileća juha s griz knedlima

To feel safe and warm on a cold wet night, all you really need is soup.

Laurie Colwin

Nije slučajno da (pileću) juhu smatramo lijekom za sve zimske pošasti (poput prehlada, upala grla itd.) ili hranom za dušu.

Pileća juha s griz knedlima

To feel safe and warm on a cold wet night, all you really need is soup.
Laurie Colwin
Prep Time 1 hour
Cook Time 50 minutes
Course Juhe
Cuisine Croatian
Servings 4 people

Ingredients
  

Pileća juha

  • 50 dag pilećeg mesa
    po želji
  • korjenasto povrće po želji
    mrkva, peršin, celer, koraba
  • 1 manja paprika
  • 1 glavica luka
  • 1-2 češnja češnjaka
  • 1/2 žličice soli ili vegete
  • 3-4 zrna papra

Griz knedle

  • 1-2 jaja
  • prstohvat soli
  • griz

Instructions
 

Pileća juha

  • U veliki lonac stavite očišćeno povrće, meso i vodu. Kada zaključa stavite vegetu, sol i papar. Kuhajte na laganoj vatri sat i pol.
    Kada je juha kuhana, izvadite meso i povrće te dodate žličicom smjesu za griz knedle i kuhate još 10 minuta, odnosno dok knedle nisu kuhane.

Griz knedle

  • Griz knedle je jednostavno za napraviti. Umutite jaja sa solju i polagano neprekidno mješajući dodajte griz (možete još dodati žlicu ulja ili maslaca). Smjesa mora biti mekana, gotovo tekuća (zato pripazite s dodavanjem griza) i radite neposredno prije dodavanja u juhu jer se smjesa stajanjem zgusne.
Keyword pileća juha, griz knedle