Go Back

Chai latte

Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Servings: 4
Course: napitak

Ingredients
  

  • 2 štapića cimeta cejlonski
  • 2 žličice crnog papra u zrnu
  • 10 kom klinčića
  • 6 kom zelenog kardamoma
  • 4-5 cm svježeg đumbira oguljenog i narezanog na par komadića
  • 6 vrečica crnog čaja može i u listićima 2 velike žlice
  • 4 šalice vode
  • 1/2 šalice smeđeg šećera može med ili sirup od agave
  • 3 šalice hladnoga mlijeka
  • 1/2 žličice mljevenog cimeta za posipanje

Method
 

  1. Cimet, kardamom, klinčić i papar tostirati nekih 3 minute i na njih doliti vodu te dodati đumbir.
  2. Kada mješavina zakuha ostaviti da kuha nekih 5 minuta, maknuti s vatre te dodati crni čaj i ostaviti poklopljeno 10-15 minuta
  3. Ocjediti čaj i zasladiti.
  4. Mlijeko istuči i zagrijati na vatri. U šalice ulijevati 3/4 toploga čaja i na to vruče pjenasto istučeno mlijeko. Posipati sa malo cimeta.
infuzija
  1. Čaj se ne mora odmah potrošiti nego se ohlađen može držati u frižideru u staklenci do 7 dana.
  2. Tako rashlađen čaj staviti u posudu dok ne zakipi i u njega uliti istučeno mlijeko.