Go Back

Pita od jabuka

Prep Time 1 hour
Cook Time 30 minutes
Course: Desert

Ingredients
  

  • 250 g maslaca
  • 400 g brašna (ja koristim pola oštrog i pola glatkog)
  • 150 g šećera kokosova cvijeta
  • 1 vrećica pecilnog praška
  • 2 vrećice vanil šećera
  • 4 žumanjka
Fil
  • 8 kom jabuka
  • cimet po želji
  • 2 žlice šećera kokosova cvijeta
Posip
  • 125 g maslaca
  • 150 g brašna
  • 100 g šećera kokosova cvijeta
  • 100 g narezanih oraha

Method
 

  1. Zamjesite tijesto tako da prvo razmrvite brašno s omekšalim maslacem te dodajte druge sastojke. Ukoliko vam je smjesa presuha možete dodati 1-2 žlice mlijeka.
  2. Ostavite tijesto 30 minuta u vrećici ili zamotano folijom u frižideru.
  3. Očišćene jabuke oribajte i pomiješajte sa šećerom i cimetom.
  4. Napravite mrvičasto tijesto za posip (maslac, brašno, orasi i šećer).
  5. Prvo stavite prhko tijesto u tepsiju, na njega stavite jabuke te na kraju posipajte mrvičastim tijestom koje će učiniti da kora vaše pite bude hrskava.
    Pecite 30-40 minuta na 18o stupnjeva dok ne porumeni.
  6. Ja sam radila u dvije manje tepsije, jer pita može odstajati 2 dana.
  7. Toplu pitu možete poslužiti i sa sladoledom od vanilije.